Persbericht Naar Aanleiding van de Koranverbanding

Gepubliceerd op 29 januari 2023 om 20:19

In Europa merken wij dat er een gevaarlijke tendens gaande is. 

Een tendens waarin onder de mom van meningsvrijheid moslims, profeten, moskeeën het doelwit worden van geweld, discriminatie en belediging. 

De meest recente anti-islamitische en xenofobe acties hebben de afgelopen week plaatsgevonden in de vorm van het verbanden van de koran in Zweden tot aan het verscheuren van de koran in Nederland.

Wij wijzen erop dat de vrijheid van meningsuiting niet absoluut is. Het recht van de één stopt waar het recht van de ander aanvangt.

Wij veroordelen deze xenofobe, anti-islamitische gedragingen en beantwoorden deze gedragingen met solidariteit, liefde, inclusiviteit en verdraagzaamheid. Solidariteit, liefde, inclusiviteit en verdraagzaamheid zijn in de Islam kernwaarden. Met het blijven uitdragen van onze boodschap, zullen wij  in positieve zin blijven bijdragen aan een inclusieve samenleving. Een samenleving waarbij een ieder het recht heeft om zichzelf te zijn, zonder dat de rechten van een ander worden geschonden. Een samenleving waarbij een ieder elkaar in zijn waarde laat.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.